Васадзе заходить в "Богдан" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Васадзе заходить в "Богдан"

561
Найбільший вітчизняний автовиробник "УкрАвто, підконтрольний депутатові Тарієлу Васадзе, приступає до злиття зі своїм конкурентом - корпорацією "Богдан".
"Ми маємо намір придбати частку "Богдана". Нас не цікавить якихось 3% у капіталі. Для того щоб почувати себе впевнено, це повинна бути вагома частина", - повідомив "СПРАВІ" Олександр Козис, голова правління "УкрАВТО". Більш точні цифри топ-менеджер назвати відмовився. "Зробимо це після того, як висохнуть чорнила на контракті", - пообіцяв Козис.
Як пояснив керівник "УкрАВТО", необхідність входження в капітал "Богдана" пов'язана з розвитком спільного інвестпроекту в Росії. На цьому тижні ці компанії розпочали спільне будівництва автоскладального заводу в Нижньому Новгороді. Загальна сума інвестицій у проект складе 770 млн дол. Будівництво буде завершено через три роки.
Сергій Красуля, керівник прес-служби корпорації "Богдан", учора відзначив, що в компанії не знають про наміри "УкрАВТО". "Якщо в них є бажання стати нашими акціонерами, це говорить про те, що "Богдан" є інвестиційно привабливою компанією", - вважає представник "Богдана". Більш детальні коментарі Красуля пообіцяв надати після того, як "Богдан" одержить офіційну пропозицію продати частку.
На думку Сергія Алексєєнка, віце-президента інвесткомпанії "Ренесанс Капітал Україна", заявлені Олександром Козисом плани свідчать про наміри об'єднання, а не поглинання.
"Укравто" та "Богдан" - авторитетні й незалежні гравці вітчизняного авторинку", - вважає аналітик. Експерти не виключають, що для входження в капітал "Богдана" буде використано IPO, плани здійснення якого озвучувалися корпорацією. "Богдан" поєднує три виробничих компанії - "Луаз", "Черкаський автобус" та "Богдан-Спецавтотехніку". Корпорація "Укравто" на території України контролює 2 заводи з виробництва автомобілів: у Запоріжжі та Іллічевську, у Польщі - автозавод FSO.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас