Україна повинна зберегти контроль над облгазами - Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна повинна зберегти контроль над облгазами - Порошенко

Енергетика
87
В Україні дійсно існують приклади використання тиску на вітчизняну промисловість.
Про це повідомив, відповідаючи на запитання про можливості наявності рейдерських нападів на "облгази", депутат Верховної Ради України Петро Порошенко.
"Наприклад, питання заборони українського експорту м’ясомолочної продукції призвів до перерозподілу власності в м’ясомолочній галузі, коли ряд об'єктів були куплені російськими бізнесменами, які працюють в даній галузі", - відзначив депутат ВРУ.
Він виразив переконання, що монополізація газових постачань на дочірні підприємства "Росукренерго", "безумовно, приводить до того, що "облгази" по поставках починають залежати від "Росукренерго. Аж до того, що буде перерозподілена частина власності українських акціонерів, тому що вони просто втрачають частини прибутку", - підкреслив Порошенко.
У той же час депутат ВРУ виразив переконання, що все-таки "капіталізація даного ринку буде зростати й у тому числі в інтересах національної безпеки варто зберегти контроль над "облгазами".
Нагадаємо, раніше голова правління ВАТ "Львівгаз" Василь Марчук повідомляв, що ряд підприємства - ВАТ "Львівгаз", ВАТ "Закарпатгаз", ВАТ "Чернівцігаз", ВАТ "Волиньгаз" та ін. уже "піддаються тиску з боку правоохоронних органів".
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас