Янукович сподівається на швидку реалізацію домовленостей між "Нафтогазом" та Shell — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович сподівається на швидку реалізацію домовленостей між "Нафтогазом" та Shell

Енергетика
109
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович сподівається, що найближчим часом почнеться практична реалізація домовленостей між НАК "Нафтогаз України" і компанією Shell.
"Ми високо оцінюємо домовленості, досягнуті між НАК "Нафтогаз України" та Shell, і сподіваємося, що вже найближчим часом вони будуть переведені в практичну площину", - сказав він, відкриваючи зустріч із генеральним менеджером компанії Shell в Україні Патріком Вангдале в четвер у Києві.
Прем'єр підкреслив, що уряд України приділяє "велике значення" співробітництву з компанією Shell.
Як раніше повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" й Shell Exploration&Production B.V. (Нідерланди) на початку червня 2006 року досягли домовленості про надання останній доступу до газотранспортної системи України й гарантованому транзиті до кордону газу, що зарубіжна компанія може отримати за договором про спільну діяльність.
Крім того, дочірня компанія "Нафтогазу України" "Укргазвидобування" підписала з Shell Exploration&Production B.V. договір про спільну діяльність по розвідці запасів нафти й газу на території України, що припускає спільну діяльність на площі більше 31 тис. кв. км, де можуть залягати значні нерозвідані запаси природного газу.
У травні 2005 року "Нафтогаз України" й Shell Exploration&Production підписали угоду про проведення спільних досліджень у Дніпровсько-Донецькому басейні
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас