Україна буде світити Білорусії весь рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна буде світити Білорусії весь рік

Енергетика
109
Київ і Мінськ погодили обсяг постачань електроенергії в Білорусію на майбутній рік.
Як повідомив журналістам посол Бєларусі в Україні Валентин Величко, на сьогодні практично досягнуто домовленість про збільшення поставок електроенергії в Бєларусь на 1 млрд. квт-ч до 3,5 млрд квт-ч, що в грошовому еквіваленті складе більше 80 млн доларів.
"У цей час фактично досягнуто домовленість про кількість і по цінових факторах, готовий контракт, думаю, до кінця року він буде підписаний", - сказав Величко.
За його словами, середня річна ціна за 1 квт-ч електроенергії буде становити 2,40-2,45 центи. "Я думаю, що ціна буде подвійна - літня й зимова, десь 2,44-2,45 центів за квт-ч у середньому за рік. Це нормальна ціна за світовими стандартами", - сказав дипломат.
Втім, як повідомлялося раніше, Державне підприємство Укрінтеренерго може припинити постачання електроенергії державному концерну "Біленерго" в 2007 році. Відповідно до наказів Міністерства економіки, з 1 вересня 2006 року експорт електроенергії з України здійснюється за ціною не менше 0,026 доларів/квт-година, при поставках у Білорусію - за ціною не менше 0,021 доларів/ квт-година
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас