"Газпром" і "Татнафта" займуться розвідкою нафти в Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" і "Татнафта" займуться розвідкою нафти в Лівії

Енергетика
100
Влада Лівії надала ліцензії на розвідницькі роботи на нафтових родовищах російським компаніям „Газпром” і "Татнафта".
Chinese Petroleum Corporation і консорціум Petro-Canada/Repsol також одержали відповідні ліцензії, які були видані у рамках третього раунду розподілу контрактів, повідомила лівійська державна National Oil Corporation (NOC).
Як заявив глава NOC Шокрі Ганем, "Татнафта" одержала три ліцензії, а „Газпром” - одну, як і Chinese Petroleum Corporation, німецька Wintershall та Petro-Canada/Repsol. Він відзначив, що газові проекти будуть розподілені у наступному раунді, який відбудеться в I кварталі 2007р. Крім того, за словами Ганема, Лівія розглядає можливість видачі ліцензій на освоєння нафтових родовищ, але плани щодо цього поки до кінця не розроблені.
NOC повідомила, що менше третини території Лівії було вивчено на предмет вуглеводородних родовищ. Їх оцінені запаси становлять 37 млрд барр., завдяки чому Лівія входить до числа перших 10 країн за обсягами нафтових резервів. Країна прагне залучити іноземні інвестиції для того, щоб збільшити потужності видобутку нафти до більш ніж 3 млн барр./день до 2010-2012р. із приблизно 1,6 млн барр./день у цей час.
Лівія проводить третій раунд видачі ліцензій після зняття санкцій США в 2004р. У його рамках пропонується участь в 12 морських блоках і 29 родовищах на суші. У першому раунді було запропоновано 57 блоків, у другому - 44.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас