Газпром пропонує Грузії газ по 235 дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром пропонує Грузії газ по 235 дол.

Енергетика
145
Газпром запропонував Грузії платити в наступному році 235 доларів за тисячу кубометрів газу. Крім того, російський монополіст попросив керівництво республіки визначитися з об'ємом закупівель вступника з Росії палива, повідомив офіційний представник Газпрому Сергій Купріянов.
У противному випадку, підкреслив Купріянов, призначений для Грузії газ буде розподілений у рамках балансу.
"Визначеність із об'ємами газу Газпрому вже давно необхідна, з огляду на кількаразові заяви різних представників грузинського керівництва про наміри закуповувати газ не в Росії, а в Ірані, Азербайджані, Туреччині й інших країнах", - пояснив представник.
14 грудня міністр енергетики Грузії Ніка Гілаурі заявила про те, що в 2007 році республіка одержить 1,05 мільярда кубометрів газу з родовища Шах-Деніз в Азербайджані. При цьому ціна угоди не вказувалася.
У свою чергу, грузинський прем'єр Зураб Ногаіделі заявив, що Тбілісі буде підтримувати енергетичні відносини з Іраном і закуповувати в цієї країни природне паливо. Міністр виступив з подібною заявою, незважаючи на позицію США, які вважають довгострокове партнерство між Тбілісі й Тегераном неприпустимим.
Раніше повідомлялося, що Газпром запропонував Грузії закуповувати з 2007 року газ за ціною 230 доларів за тисячу кубометрів. Тим часом до кінця 2006 року Грузія купує в Росії блакитне паливо за ціною 110 доларів за тисячу кубометрів
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас