"Газ України" закликає облгази припиняти поставки газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газ України" закликає облгази припиняти поставки газу

Енергетика
155
Керівництво компанії "Газ України" 19 грудня на нараді за участю представників регіональних підприємств з газопостачання й газифікації закликало облгази обмежувати аж до повного припинення постачання газу споживачам, які споживають його без виділених лімітів або договорів на поставку.
"Облгази повинні додержувати дисципліни газопостачання, не допускати безлімітного й бездоговірного споживання газу. Тим часом, облгази продовжують поставляти газ боржникам і тим самим відбирають паливо в підприємств, які вчасно розраховуються за газ", - повідомляє прес-служба "Газа України" у середу за словами генерального директора компанії Сергія Зубова.
Керуючий "Газу України" підкреслив, що компанія буде займати більш тверду позицію відносно газопостачальних підприємств, які будуть продовжувати перебирати газ понад планові об'єми й ставити під загрозу газопостачання в цілому по Україні.
Перевищення фактичних обсягів споживання в порівнянні із плановими, по даним "Газа України", з початку грудня в цілому по Україні склало 302,5 млн куб. м. Основні об'єми понадлімітного споживання були допущені через газорозподільні мережі ВАТ "Івано-Франківськгаз", ВАТ "Черкасигаз" та "Харьківміськгаз".
"Газ України" є дочірньою компанією НАК "Нафтогаз України".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас