Янукович: Україна має намір вести переговори з Росією про спільний видобуток нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Україна має намір вести переговори з Росією про спільний видобуток нафти

Енергетика
138
Україна має намір вести переговори із РФ про спільний видобуток нафти та газу в Прикаспійському регіоні, заявив прем'єр-міністр України Віктор Янукович на засіданні уряду країни 20 грудня.
"И в подальшому нам необхідно рухатися в такому напрямку. Я маю на увазі, що нам з Росією потрібно проводити таку політику, щоб ми мали можливість брати участь у розробці нафтових і газових родовищ й у країнах Середньої Азії, тобто Прикаспійському басейні", - заявив прем'єр.
Таку заяву Янукович зробив після того, як проінформував міністрів про перемогу "Нафтогазу України" у тендері на видобуток нафти в Єгипті. Голова кабміну заявив, що "Нафтогаз" має намір добути перший мільйон нафти в Єгипті через три роки.
"Ми вперше в історії України за межами нашої країни отримали родовище нафти й газу", - сказав прем'єр. Цей блок буде розроблятися приблизно 27 років. Почнуться роботи в січні 2007 р. Сам тендер було оголошено в 2004 р.
На думку Януковича, на цьому закордонні проекти українських нафтовиків не будуть вичерпані, і Київ буде прагнути до укладання угод про спільний видобуток нафти й з Росією.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас