Мінпаливерерго переймається надійність роботи ОЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпаливерерго переймається надійність роботи ОЕС

Енергетика
144
Колегія Міністерства палива та енергетики України на засіданні прийняла низку рішень щодо підвищення надійності стабільної роботи об'єднаної енергосистеми (ОЕС) України.
Колегія доручила національній енергетичної компанії "Укренерго", НАК "Енергетична компанія України", керівникам енергопостачальних компаній до 1 липня 2007 року переглянути існуючі або розробити нові схеми розвитку електричних мереж, плани модернізації та реконструкції об'єктів електроенергетики.
"Укренерго" разом із Союзом з координації транспортування електроенергії (UCTE) повинне до 1 лютого 2007 року розглянути доцільність будівництва вставки постійного струму (ВПС) з метою підвищення надійності ОЕС України.
Колегія також доручила "Укренерго" 28 грудня 2006 року провести протиаварійні тренування із залученням всіх атомних і теплових електростанцій, теплоелектроцентралей та енергопостачальних компаній з метою вироблення практичних навичок, необхідних для запобігання системної аварії в енергосистемі.
Заступникові міністра палива та енергетики Олексію Шеберстову, департаменту з питань електроенергетики, департаменту кадрової політики та організаційно-документального забезпечення Мінпаливенерго доручено до 1 лютого 2007 року вивчити доцільність створення в міністерстві управління технічної політики.
Шеберстов, департамент із питань електроенергетики та департамент юридичного забезпечення Мінпаливенерго до 1 квітня 2007 року також повинні підготувати проекти постанов Кабінету міністрів для затвердження Правил технічної експлуатації та інших нормативних документом і додання їм статусу нормативно-правових актів.
Колегія Мінпаливенерго констатувала ослаблення оперативно-диспетчерського управління ОЕС України після реструктуризації електроенергетики на початку 90-х років, невиконання в повному обсязі заходів щодо заміни застарілого обладнання.
Колегія також обговорила результати аналізу аварій, що відбулися у 2003 році в енергосистемах США, Швеції та Італії, в 2005 році в енергосистемі Москви (РФ) і в листопаді 2006 року - у європейській об'єднаній енергосистемі. Основною причиною цих аварій, на думку членів колегії, є відсутності жорстокого вертикально-диспетчерського управління в енергосистемах західних країн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас