Бойко: Україна та Білорусія продовжують узгоджувати умови поставок електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: Україна та Білорусія продовжують узгоджувати умови поставок електроенергії

Енергетика
89
Держпідприємство зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" і концерн "Біленерго" продовжують погоджувати умови поставок української електроенергії в Білорусію в 2007 році, повідомив журналістам міністр палива та енергетики Юрій Бойко в Києві.
"У нас контракт із Білорусією поки не продовжений, поки ми проводимо переговори щодо ціни. Ми не можемо за рахунок внутрішніх виробників дотувати експортні контракти - це наша принципова позиція, і будемо відстоювати її жорстко і прагматично", - сказав глава Мінпаливенерго.
Як повідомлялося, наприкінці 2005 року "Укрінтеренерго" та "Біленерго" уклали контракт про поставку в 2006 році до 2,5 млрд квт-г української електроенергії за ціною $0,021 за 1 квт-г.
Експорт української електроенергії у Білорусію почався 1 січня 2006 року.
У вересні Україна заявила про готовність із 2007 року підвищити ціну на електроенергію, що поставляє у Білорусію. У ході переговорів білоруська сторона попередила українську, що у випадку підвищення цін може відмовитися від імпорту української електроенергії.
Білорусія планує в 2007 році імпортувати близько 5,8 млрд квт-г електроенергії, у тому числі з України - 3-3,5 млрд квт-г.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас