"Укрнафта" підвищить стартову ціну нафти на аукціоні 21 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрнафта" підвищить стартову ціну нафти на аукціоні 21 грудня

Енергетика
142
ВАТ "Укрнафта", найбільша нафтовидобувна компанія країни, підвищить стартову ціну нафти українського видобутку на аукціоні Української міжбанківської валютної біржі (УМВБ) 21 грудня на 7,1% у порівнянні із середньою ціною реалізації нафти на останньому аукціоні Української фондової біржі (УФБ, Київ) 23 листопада - до 2,3 тис. грн за тонну.
Як повідомили в УМВБ, "Укрнафта" планує виставити на торги 232 тис. тонн нафти загальною початковою вартістю 533,6 млн грн.
За даними біржі, крім "Укрнафти" у торгах також візьмуть участь ГАО "Черноморнафтогаз", нафтогазовидобувне управління (НГДУ) "Черниговнафтогаз", що входить у структуру ВАТ "Укрнафти", ТОВ "Энерго - Сервісна компанія "Еско-Північ" і ВАТ "Галс-К угода про спільну діяльність", які виставлять, відповідно, 600 тонн (2,1 тис. грн/тонна), 500 тонн, 2 тис. тонн й 2 тис. тонн (усе - 2,3 тис. грн/тонна).
"Укрнафта" також виставить 11,534 тис. тонн газового конденсату за ціною 2,5 тис. грн за тонну, "Черноморнафтогаз" - 6,2 тис. тонн за ціною 2,0-2,1 тис. грн за тонну.
Аукціонний комітет з продажу нафти, газового конденсату, зрідженого газу й вугілля при Міністерстві економіки України затвердив графік проведення аукціонів із продажу нафти й газового конденсату на 2006 рік. Відповідно до протоколу, аукціони будуть проводитися щомісяця, у третій декаді місяця. Для проведення аукціонів обрані дві торговельні площадки - УФБ та УМВБ, які будуть чергуватися
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас