Мерія ставить киян "на лічильник" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мерія ставить киян "на лічильник"

Енергетика
355
Київрада зобов'яже обладнати лічильниками тепла, гарячої та холодної води весь житловий фонд столиці. Лише в наступному році на це буде витрачено 280 млн. грн. Рішення про встановлення лічильників теплової енергії, гарячої й холодної води Київрада планує затвердити на своєму засіданні 19 грудня. Про це повідомив заступник начальника управління палива, енергетики та енергопостачання міськадміністрації Юрій Клочков. За попередньою інформацією, встановлення буде проводитися в найближчі 3-4 роки. Але вже наприкінці першого кварталу буде оголошено тендер на вибір компанії, яка буде займатися обладнанням.
Один лічильник - 25 тис. грн
"Ми підготували всі документи, розрахунки, у скільки це обійдеться бюджету, строки реалізації проекту та програму поетапного обладнання", - говорить Клочков. Підготовкою документа, що буде представлений на сесії, займалося Головне управління житлового господарства разом з Головним управлінням палива, енергетики та енергозбереження. Тільки в наступному році міські влада планує витратити на обладнання лічильниками близько 280 млн. грн.
Однак представники київських компаній, що займаються випуском і установкою лічильників, запевняють, що розрахунки урядовців завищено, і на прозорий конкурс вони не сподіваються. За інформацією фахівців, оснащення одного житлового будинку лічильником теплової енергії, а також лічильником гарячої й холодної води обійдеться бюджетові у від 20 до 25 тис. грн.
"Коли мова йде про бюджетні гроші, ніколи не буде прозорого конкурсу", - запевняє директор науково-виробничого підприємства "Вимірювальні технології" Тетяна Чернишева. За її словами, індивідуальні лічильники завжди кращі і не втратять свого споживача навіть після установки загальних приборів у кожному будинку. "Тільки з лічильником у квартирі можна скласти реальну картину споживання", - говорить Чернишева. Вона зізналася, що у зв'язку з можливим підвищенням тарифів "ціни й попит на лічильники виросли майже вдвічі".
За словами заступника начальника управління житлового господарства Володимира Морозова, "всі цифри" будуть відомі лише після затвердження сесією.
Назви компаній - секрет, відомий усім
Назви компаній, які будуть претендувати на одержання великого замовлення від столичної влади, Морозов також не називає. "Підприємств із досвідом роботи в Києві предостатньо", - відзначив він.
У компанії "Київенерго", що зараз займається установкою лічильників, від коментарів із приводу участі в тендері Київміськадміністрації відмовилися.
У той же час один з опозиційних депутатів у Київраді впевнений, що, почавши кампанію зі встановлення лічильників, "мер столиці Леонід Черновецький намагається відвести від себе гнів через підвищення тарифів".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас