В Азії ціна на нафту залишилася стабільною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Азії ціна на нафту залишилася стабільною

Енергетика
77
В Азії ціна на нафту залишилася стабільною, в той час, як після того, як стало відомо про рішення ОПЕК у майбутньому повторно скоротити обсяг видобутку нафти її вартість стрімко підвищилася.
Нью-Йоркські основні контракти, ф'ючерси на світлу нафту з поставкою в січні, подорожчали на 4 центи до 62.55 дол. за барель, тоді в США дані ф'ючерси котирувалися на рівні 62.51 дол. за барель.
Січневі контракти на нафту Brent North Sea, як і раніше, знаходяться на рівні 62.12 дол. за барель.
За словами дилерів, рішення ОПЕК скоротити з лютого обсяг виробництва нафти на 500,000 барелів на день свідчить про те, наскільки серйозні наміри організації втримувати ціну вище 60 дол. за барель.
Засідання міністрів ОПЕК відбулося в четвер 14 грудня в Нігерії, після якого було оголошене рішення повторного скорочення обсягу виробництва нафти. Нагадаємо, що на попередньому засіданні в жовтні обсяг виробництва було скорочено на 1.2 млн барелів у день.
За словами Філа Фліна з торгів Alaron, "ринок відреагував на рішення ОПЕК "бичачим" настроєм - деякі гравці сумнівалися, що буде прийнято таке рішення, однак ОПЕК довела, наскільки жорстко збирається контролювати ціну".
За матеріалами:
CSC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас