Нафта дорожчає другий день поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає другий день поспіль

Енергетика
124
Нафта дорожчає другий день підряд, чекаючи рішення ОПЕК по видобутку, повідомило агентство Bloomberg.
Ціна січневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на торгах в електронній системі Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) у четвер на 14:00 мск виросла до 61,60 дол. за барель, що на 0,23 дол. вище підсумкового котирування середи.
Вартість ф'ючерсів на нафту марки Brent на січень у ході електронних торгів на лондонській біржі ICE Futures піднялася на 0,11 дол. - до 61,44 дол. за барель.
Учасники ринку очікують, що ОПЕК буде більш суворо дотримуватися прийнятих квот на видобуток сировини, щоб утримати ціни від падіння. Тим часом попит на паливо знизився через теплу зиму в північній півкулі, зростають запаси палива у світі.
Організація країн-експортерів нафти в жовтні вирішила скоротити видобуток на 1,2 млн б/д із 1 листопада. Як заявили представники картелю, скорочення буде реалізовано до дійсних показників видобутку, а не до квот ОПЕК, які становили до того моменту 28 млн б/д.
Відповідно до оцінки Міжнародного енергетичного агентства, виробництво сировини в 10 країнах ОПЕК (крім Іраку), на які поширюється режим квот на видобуток, скоротилося щодо показників вересня лише на 610 тис. б/д.
Фактичний видобуток нафти ОПЕК становив у листопаді 26,97 млн барелів на добу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас