Україна зацікавилась транспортним коридором "Китай-Західно Європа" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зацікавилась транспортним коридором "Китай-Західно Європа"

Енергетика
98
Україна і Казахстан вивчають участь Києва в створенні транспортного коридору "Китай - Західна Європа", а також участь українських компаній у розвитку атомної енергетики Казахстану.
Про це говориться в спільній заяві прем'єр-міністрів Казахстану та України Даніала Ахметова і Віктора Януковича, підписаному за підсумками переговорів у четвер в Астані.
У заяві відзначається, що українська сторона зацікавлена "у більш активному використанні її транзитного потенціалу при створенні транспортного коридору "Китай-Західна Європа".
Відповідно до документа, сторони обговорили питання уніфікації тарифної політики обох країн для залучення додаткових обсягів вантажоперевезень у рамках цього проекту.
Обговоривши стан реалізації контракту на поставку в Казахстан літаків Ан-148-100В виробництва держпідприємства "Київський авіаційний завод "Авіант", сторони "висловили обопільне бажання в його успішному та своєчасному виконанні".
Сторони доручили зацікавленим органам двох держав вивчити можливості українських компаній у реалізації планів Казахстану з будівництва на його території атомних електростанцій, об'єктів електроенергетики та транспортної інфраструктури. У цей час у Казахстані вирішується питання будівництва АЕС із двома-трьома реакторами малої потужності. На думку глави національної атомної компанії "Казатомпром" Мухтара Джакішєва, АЕС у республіці може бути побудована в 2014-2015 р.
Крім цього, у заяві відзначається зацікавленість обох країн надалі розширенні торгово-економічного співробітництва і готовність підтримувати один одного в процесі вступу у Світову організацію торгівлі (СОТ).
У заяві сторони також висловили задоволення ростом обсягів товарообігу між двома країнами і упевненість у наявності необхідних передумов для виведення економічних відносин на якісно новий рівень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас