ОПЕК може затвердити зниження видобутку на 500 тис барелей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК може затвердити зниження видобутку на 500 тис барелей

Енергетика
57
Міністри нафти країн ОПЕК схиляються до того, щоб підтримати друге за останні три місяці скорочення видобутку, яка, однак, набере чинності з відстрочкою на кілька місяців, повідомив The Wall Street Journal джерело в організації.
Відповідно до обговорюваної пропозиції, яка може бути схвалена на засіданні в четвер, країни ОПЕК скоротять видобуток на 500 тис. барелів у добу з 1 лютого (з нинішньої квоти в 25,8 млн барелів у добу), причому це рішення може набрати чинності з відстрочкою - орієнтовно з 1лютого.
Міністри можуть також прийняти рішення і на користь збереження квот на нинішньому рівні, пише газета.
У четвер у Нью-Йорку нафта росте в ціні, і січневі ф'ючерси подорожчали на 28 центів - до $61,65 за барель. Напередодні на основній сесії контракти виросли на 0,6% (35 центів) - до $61,37 за барель після даних про більше, ніж очікувалося, зниження запасів нафти на ринку США.
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) проведе в четвер у Нігерії 143-ю позачергову конференцію. У жовтні ОПЕК ухвалила рішення щодо скороченні видобутку на 1,2 млн барелів нафти в добу.
Президент ОПЕК Едмунд Даукору, який раніше підтримував рішення про скорочення видобутку нафти у зв'язку із ростом її запасів, у середу висловився проти негайного скорочення: "Ніякого скорочення не повинно бути", - повідомив він журналістам в Абуджі, давши зрозуміти, що таке рішення може відбутися пізніше. Пояснюючи свою позицію, він відзначив, що традиційно ОПЕК вживала "стримані кроки" і зустрічалася досить часто, щоб проаналізувати "відповідь ринку".
За даними Bloomberg, видобуток ОПЕК, за винятком Іраку, склала в листопаді 26,97 млн барелів на добу, що на 535 тис. барелів на добу менше, ніж у жовтні цього року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас