"Газ України" перевіре роботу облгазів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газ України" перевіре роботу облгазів

Енергетика
149
НАК "Нафтогаз України" доручив дочірньої компанії "Газ України" перевірити організацію роботи газопостачальних підприємств (облгазів) щодо проведення технічного обслуговування та безпечної експлуатації систем газопостачання в середині будинків.
Як повідомив "Нафтогаз України" у прес-релізі, мета перевірки - попередження аварій і нещасних випадків при користуванні природним і зрідженим газом у побуті.
Компанія відзначає, що з початком опалювального періоду різко зросла кількість нещасних випадків при користуванні газом у побуті: у жовтні-листопаді 2006 року відбулося 14 таких випадків, у результаті яких травмовано 36 чол., у тому числі 28 смертельно.
Кількість нещасних випадків при користуванні газом у побуті, за даним "Нафтогазу України", у січні-листопаді 2006 року зросло майже удвічі в порівнянні з аналогічним періодом 2005 року. За 11 місяців відбулося 59 нещасних випадків, у результаті яких загинули 82 чіл.
Більшість нещасних випадків пов'язані з порушенням правил безпеки: самовільне підключення до газових мереж, перебудова димових і вентиляційних систем, перенесення квартирних газопроводів і газових приладів, а також експлуатація несправного газового устаткування.
Незадовільний стан дисципліни дотримання правил безпеки при користуванні газом у побуті, як відзначається в прес-релізі "Нафтогазу України", демонструють частки облгази, а також ті газопостачальні підприємства, у яких держава володіє міноритарними пакетами акцій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас