У Харкові загострилася ситуація з теплопостачанням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Харкові загострилася ситуація з теплопостачанням

Енергетика
108
У Харкові знову загострилася ситуація з теплозабеспеченням населення міста.
Як повідомили в прес-службі Харківської міської ради, до ранку вівторка 119 житлових будинків у Дзержинському районі залишилися без гарячої води, у багатьох квартирах похолодало, оскільки найбільший у місті виробник тепла - ТЕЦ-5 - почала зниження температури теплоносія.
Напередодні представники ТЕЦ-5 оголосили, що змушені знизити температуру подаваного частини Харкова й області теплоносія та гарячої води з 70 до 52 градусів за Цельсієм через заборгованість перед компанією "Газ України" за спожитий природний газ. За даними ТЕЦ-5, заборгованість утворилася через те, що комунальне підприємство "Харківські теплові мережі" (ХТМ) заборгувало ТЕЦ-5 з жовтня поточного року понад 30 млн грн.
Як повідомили в прес-службі міськради, міський голова Михайло Добкін ранком у вівторок охарактеризував дії ТЕЦ-5 як саботаж.
"Я офіційно заявляю: центральні органи влади, уряд зробили все для того, щоб забезпечити Харків необхідною кількістю газу. Сьогодні дії певних керівників ТЕЦ-5 інакше, як саботажем, я назвати не можу", - передає прес-служба слова мера.
У муніципалітеті пов'язують дії ТЕЦ-5 з тим, що цього року був змінений перелік її прямих споживачів. Як відзначають у прес-службі, у минулому опалювальному сезоні "практично всі неплатники комунальних послуг були передані на обслуговування КП "ХТМ", а всі бюджетні організації, що забезпечують 100%-ну оплату, працювали прямо з ТЕЦ-5 і ТЕЦ-3".
"Сьогодні при однакових умовах роботи керівництву ТЕЦ-5 така ситуація не подобається", - сказав Добкін.
Він також відзначив, що під час зустрічі з віце-прем'єром Андрій Клюєвим доповідав про сформовану ситуацію й попереджав "про можливі спроби з боку ТЕЦ-5 зірвати опалювальний сезон у Харкові".
Разом з тим удень 12 грудня директор КП "ХТМ" Сергій Андрєєв повідомив, що завершив переговори з керівництвом ВАТ "ТЕЦ-5", у результаті яких "досягнута домовленість із приводу платежів КП "ХТМ" за теплоенергію, вироблювану на ТЕЦ-5".
За його словами, ТЕЦ-5 уже почала підвищувати температуру теплоносія й до вечора ситуація в Харкові з подачею тепла й гарячої води повинна нормалізуватися
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас