Російські депутати заповнять в'язниці нафтовиками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські депутати заповнять в'язниці нафтовиками

Енергетика
124
За виробництво, зберігання й збут контрафактної нафтопродукції можна буде одержати 6 років позбавлення волі. Законопроект із такою пропозицією вже внесений у Держдуму Росії.
Депутати мають намір внести зміни в Карний і Кримінально-процесуальний кодекси й Кодекс про адміністративні правопорушення.
Для тих же, хто буде помічений у виробництві, придбанні, зберіганні або збуті сурогатної нафтопродукції, пропонується ввести кримінальну відповідальність. Їм буде загрожувати штраф від 200 000 рублів або позбавлення волі строком до 3 років зі штрафом у розмірі до 80 000 рублів.
У випадку, якщо діяння здійснені в особливо великих розмірах, то за торгівлю фальсифікатом можна буде отримати до 6 років позбавлення волі зі штрафом до 1 млн рублів.
"Ми вважаємо, що покарання має відповідати збитку, що наноситься споживачам фальсифікованої нафтопродукції. Не секрет, що через використання неякісного моторного палива йде прискорене псування двигуна й агрегатів автомобілів, тобто прямо порушуються економічні інтереси громадян, збільшується негативний вплив на навколишнє середовище", – заявив віце-спікер Держдуми Росії Володимир Катренко.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас