70 мільйонів викинули в трубу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

70 мільйонів викинули в трубу

Фондовий ринок
325
Учора компанія "Закарпатгаз" була заблокована. Силовики шукали доказів розкрадання 70 млн грн. Ранком 7 грудня співробітники прокуратури Закарпатської області разом з бійцями спецпідрозділу Управління по боротьбі з економічною злочинністю оцепили будинок ВАТ "Закарпатгаз".
Силовики перекрили виходи із всіх приміщень і кімнат. Слідчі прокуратури провели обшук. Представники правоохоронних органів повідомили, що ведуться слідчі дії. При цьому силовики відмовилися давати будь-які коментарі із приводу того, що саме відбувається в компанії.
"Опів на дев'яту ранку в нас проходило нарада, але в кабінет зайшли люди, представилися співробітниками прокуратури і повідомили, що в нас буде проведений обшук", - розповів заступник голови правління компанії "Закарпатгаз" Ігор Кондратенко.
За його словами, співробітників компанії зібрали в актовому залі, відібрали мобільні телефони й заборонили виходити. "Людей відпустили тільки під час обідньої перерви в їдальню. Робота установи була паралізована", - відзначив Кондратенко.
Один з працівників прокуратури Закарпатської області пояснив, що 28 листопада відомство порушило кримінальну справу проти посадових осіб "Закарпатгазу". Їм інкримінують розкрадання 70 млн грн. Ці кошти планувалися використати на будівництво розподільних газопроводів в 22 населених пунктах Закарпаття. У жовтні 2005 року службові особи "Закарпатгазу" уклали договір з компанією "Укртрансгаз" на будівництво газопроводів загальною вартістю 70 млн грн. Але, за повідомленням співробітника обласної прокуратури, роботи не виконувалися, а гроші зникли.
Голова правління компанії "Закарпатгаз" Ярослав Дмитрук спростовує ці звинувачення. "Нехай прокуратура спочатку перевірить, що за ці гроші зроблено. Ми побудували 150 км газопроводів, але ці факти слідчі прокуратури не перевіряли, а порушили кримінальну справу невідомо на якій підставі", - говорить топ-менеджер. За його словами, компанію вже перевіряли Контрольно-ревізійне управління України та податкова, які ніяких порушень не знайшли. "Це схоже на політичне замовлення, оскільки наше підприємство - одне з найбільш прибуткових у регіоні", - говорить Дмитрук. Він не виключає, що хтось "просто намагається отримати контроль над підприємством".
Коментуючи дії прокуратури, Дмитрук також повідомив, що під час проведення обшуку до Юрія Русина, що на час його відсутності виконував обов'язки голови правління, була застосована фізична сила. "Русина взагалі співробітники силових органів вивезли в невідомому напрямку", - повідомив Дмитрук. На питання, чи вплинуть ці події на процес газопостачання, Дмитрук відповів: "Наші служби продовжують працювати, однак не працюють комп’ютеры, відповідно, не фіксується оплата за спожитий газ, через що до нас можуть застосувати штрафні санкції за несвоєчасні розрахунки".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас