Україна знаходиться на межі товарного дефіциту бензину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна знаходиться на межі товарного дефіциту бензину

Енергетика
310
Адміністративні методи регулювання цін привели до того, що Україна опинилоася на мжі товарного дефіциту бензину, повідомив на брифінгу глава парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності Петро Порошенко.
"Стримування інфляційних показників (у листопаді інфляція в країні сповільнилася до 1,8% проти 2,6 у жовтні)... відбулося значною мірою за рахунок стабілізації цін на бензин, але вже зараз ми стоїмо напередодні товарного дефіциту бензину. І якщо він вибухне у грудні або в січні, то інфляційний маховик буде розкручуватися ще швидше", - відзначив Порошенко.
У цілому за його оцінкою, цього року інфляція може вийти на рівень 12%.
Як повідомлялося, за даними Держкомстату інфляція в Україні в листопаді сповільнилася до 1,8%, за січень-листопад 2006 року вона склала 10,6%.
За словами Порошенка, нездатність уряду контролювати інфляцію говорить про його непрофесійність. При цьому він відзначив, що уряд повинен забезпечити більш розміряне підвищення тарифів на комунальні послуги.
"Потрібно було розтягти це хоча б на два роки. Не можна в один день у три рази підвищувати тарифну планку", - підкреслив депутат.
Крім того, за його словами, проблема захисту населення від підвищення тарифів на комунальні послуги не вирішується в проекті держбюджету-2007. "Адекватної відповіді, на жаль, уряд так і не дав - яким же чином населенню справлятися з підвищенням в 2-4 рази тарифів при тому, що рівень реальних доходів населення фактично не тільки не піднявся, а навіть з окремих категорій громадян ще і знизився", - сказав Порошенко.
При цьому він відзначив, що закладені в проекті бюджету-2007 джерела фінансування субсидій для населення в 2006 році є сумнівними.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас