БЮТ: Коаліція відроджую корупційні схеми в галузі приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЮТ: Коаліція відроджую корупційні схеми в галузі приватизації

Казна та Політика
201
Блок Юліи Тимошенко заявляє, що коаліція відроджує корупційні схеми в сфері приватизації. "Сьогоднішнє прийняття Верховною Радою закону, яким передбачено приватизувати понад напівтисячу підприємств, є черговим свідоцтвом того, що Янукович і його політичні сателіти відроджують в Україні масштабні тіньові корупційні схеми, легалізуючи їх через кримінальну законотворчість", - вважають у БЮТ.
"Прийняття Верховною Радою закону, яким передбачено приватизувати понад півтисячі підприємств, є черговим свідоцтвом того, що Янукович і його політичні сателліти відроджують в Україні масштабні тіньові корупційні схеми, легалізуючи їх через кримінальну законотворчість", - вважають у БЮТ.
На думку членів БЮТ, "включивши в один закон безпрецедентну кількість підприємств, коаліція Януковича пішла на свідомий злочин, заклавши в мега-списки широкі можливості для тіньового виведення майна з державної власності. Переконливим свідоцтвом цього є сума, що планується одержати від приватизації, - 10 млрд грн.
БЮТ нагадує, що під час роботи уряду Юлії Тимошенко в Україні відбувся єдиний до сьогоднішнього дня приклад чесної приватизації - продаж комбінату "Криворіжсталь", у результаті якого держава одержала 24 млрд грн, що в шість разів перевищило суму, "заплачену політичними "дітьми Леоніда Кучми", - Ахметовим, Пінчуком і нинішнім прем'єр-міністром Януковичем".
БЮТ вважає, що "сьогодні чесна приватизація знову не потрібна ні прем'єрові, ні його кишеньковій більшості в парламенті. Майже шістсот підприємств намагаються продати за 10 мільярдів, у той час як одне підприємство коштувало 26 мільярдів. Така диспропорція свідчить, що нинішній уряд і його коаліція знущаються над здоровим глуздом, над державою та громадянами".
Блок Юлії Тимошенко заявляє, що депутати проурядової більшості, які своїми голосами підтримали цей закон, "несуть персональну відповідальність за впровадження кримінальної приватизації, за допомогою якої збагачуються наближені до уряду бізнес-структури".
Як повідомлялося, 29 листопада, Верховна Рада України прийняла в першому читанні проект Закону України "Про орієнтовний перелік об'єктів права державної власності, які підлягають приватизації в 2007 році".
Цей законопроект підтримали 228 з 433 народних депутатів, зареєстрованих у залі.
Законом передбачається приватизація 595 підприємств, за які держава планує одержати не менш 10 млрд 20 млн 430 тис. грн.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас