Ющенко посварився з Азаровим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко посварився з Азаровим

Енергетика
1243
Перший віце-прем'єр-міністр Микола Азаров уважає, що необхідно змусити "Укрнафту" продавати газ населенню. Президент України Віктор Ющенко виступає проти такого адміністративного тиску.
Як заявив Азаров, коментуючи ветувапння Президентом Закону "Про внесення змін у Закон України "Про господарчі товариства" (щодо особливостей управління акціонерними товариствами нафтогазового комплексу)", яким передбачається зниження кворуму для проведення зборів акціонерів з 60% до 50%, влади "повинні удешевить газ для населення і змусити "Укрнафту" поставляти йому ті 4,5 млрд. кубометри газу, які вона добуває".
Він також відзначив, що державна компанія повинна виконувати доручення уряду, але через відсутність відповідного законодавчого регулювання, цього не робить.
Президент у своєму заключному слові на зустрічі із промисловцями та підприємцями заявив, що негативно сприйняв сказане Азаровим щодо наміру "змусити "Укрнафту" поставляти газ населенню.
Ющенко підкреслив, що зазначене підприємство є рівноправним учасником економічних відносин і повинне користуватися однаковими правами з іншими суб'єктами господарювання.
"Мене насторожують репліки - щоб змусити "Укрнафту" роздавати нафта і газ населенню. Будь ласка, якщо уряд хоче бути щедрим, то нехай через бюджет компенсує (різницю ціни газу для промислових споживачів і населення), і вона буде давати його, куди ви скажете. Вона - суб'єкт конкурентного ринку, і вона повинна працювати в тих умовах, у яких працює бізнес у нафтовій і газовій сфері.
"Укрнафта" - це не Пенсійний фонд, "Укрнафта" - це не фонд соціальної підтримки. "Укрнафта" готова весь прибуток, що вона одержує, передати в бюджет через спеціальний механізм, але нехай вона працює в конкурентних умовах, і ці податки перенаправляйте через бюджет куди хочете", - сказав Президент.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас