Ющенку "не подобається" дефіцит бюджету-2007 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенку "не подобається" дефіцит бюджету-2007

Казна та Політика
127
Президент України Віктор Ющенко вважає, що в бюджеті на 2007 року необхідно уважно підійти до розміру дефіциту бюджету, оскільки завищений дефіцит є одним з елементів охолодження росту економіки.
Про це він заявив під час робочої зустрічі із промисловцями та підприємцями в понеділок у Києві.
«Ми повинні уважно підійти до самого розміру дефіциту бюджету, оскільки чим вище ми його будемо піднімати, такими ж темпами ми будемо піднімати ставку рефінансування та кредитні ставки з національної економіки. Це один з елементів охолодження економіки росту - високий бюджетний дефіцит», - заявив Ющенко.
«Буде дуже шкода, якщо уряд вийде позичальником коштів на внутрішньому ринку - це значно звужує пропозиції ресурсів для національної економіки і найголовніше - згортання темпів економічного росту», - додав президент.
Ющенко також відзначив, що на фінансовий продукт на ринку України «претендує два суб'єкти: з однієї сторони національна економіка, бізнес, з іншої сторони уряд». «Чим більше апетити уряду при всіх інших рівних умовах, тим менше обсяги ресурсів, які попадають у національну економіку», - додав президент.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас