Україна може пудняти ціни для Білорусії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може пудняти ціни для Білорусії

Енергетика
182
Україна не виключає підвищення тарифів на поставки електроенергії в Білорусію. Про це заявив прем'єр-міністр України Віктор Янукович на прес-конференції в Мінську.
«Україна зацікавлена в поставках у Білорусію якісних енергоносіїв і у тих обсягах, які будуть відповідати інтересам споживачів», - заявив Янукович. При цьому він не виключив, що тарифи незначно підвищать, як скрізь у світі.
У свою чергу прем'єр-міністр Білорусії Сергій Сидорський підтвердив, що республіка має намір зберегти обсяги імпорту електроенергії. «Крім цього ми не виключаємо можливості транспортування електроенергії партнерам. Ми також обговорюємо питання поставок надлишку енергоносіїв». За словами білоруського прем'єр-міністра, у найближчі роки товарообіг між країнами повинен досягти 5 млрд. доларів США.
Росія спокійно ставиться до переговорів між Україною та Білорусіє про поставки українських енергоресурсів у Білорусь, заявив прем'єр-міністр РФ Михайло Фрадков. «Ми спокійно до цього ставимося. Ми відштовхуємося від позитива і не хочемо у двосторонньому порядку дружити проти будь-кого у межах СНД», - заявив Фрадков на прес-конференції після закінчення засідання Ради глав урядів країн СНД.
Крім того, Україна на засіданні Ради глав урядів Співдружності незалежних держав у Мінську відзначила необхідність найшвидшого завершення формування зони вільної торгівлі в СНД і запропонувала різко активізувати роботу з уніфікації транспортних тарифів.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас