Янукович наполягає на вільній торгівлі з СНД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович наполягає на вільній торгівлі з СНД

Казна та Політика
91
Україна на засіданні Ради глав урядів Співдружності незалежних держав у Мінську підкреслила необхідність якнайшвидшого завершення формування зони вільної торгівлі в СНД і запропонувала різко активізувати роботу з уніфікації транспортних тарифів.
"У сфері завершення формування зони вільної торгівлі практично два роки загублений", - сказав прем'єр-міністр України Віктор Янукович журналістам після закінченні засідання у Мінську.
Він нагадав, що в 2003 році на засіданні Ради глав урядів Співдружності в Ялті Україна запропонувала проект документа про підвищення ефективності зони вільної торгівлі в рамках СНД, і тоді вдалося погодити відповідні позиції сторін.
У той же час, відзначив глава українського уряду, намічене на 2003-2005 рік завершення нормативно-правового оформлення зони вільної торгівлі так і не відбулося, а кількість обмежень у взаємній торгівлі навіть зросло.
Янукович також підкреслив величезну перспективність розвитку транспортних коридорів у рамках СНД і формування єдиної тарифної політики в цій сфері. За його словами, ще будучи прем'єром, наприкінці 2004 року, на засідання Ради глав урядів СНД він піднімав питання уніфікації тарифів, однак за цей час нічого зроблено не було.
Як повідомив український прем'єр, учасники засідання погодилися з позицією української сторони про активізації роботи в цій сфері, щоб урахувати як інтереси експортерів, так та імпортерів, і транзитеров.
"Україна повинна займати більш активну позицію в СНД і тоді буде рух уперед, і позитив буде збільшений", - підкреслив Янукович.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас