Присяжнюк: Крим - це другий Кувейт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Присяжнюк: Крим - це другий Кувейт

Енергетика
396
Глава правління Державного акціонерного товариства "Черноморнафтогаз" Анатолій Присяжнюк вважає, що за нафтогазовими запасами Крим можна порівнювати з Кувейтом.
У п'ятницю, 24 листопада, на прес-конференції в Сімферополі Присяжнюк заявив: "Я б сказав так, що Крим - це другий Кувейт в Україні". (Країни Сходу - Саудівська Аравія, Ірак, Кувейт, ОАЕ - за запасами нафти посідають перше місце у світі).
За словами Присяжнюка, у Криму ДАТ "Черноморнефтегаз" "є, над чим працювати", оскільки в цей час розвідано тільки 5% нафтозапасов півострова.
"Інвестиційні проекти, майбутнє "Черноморнафтогазу" дуже гарне, - відзначив глава ДАТ "Черноморнафтогаз". - Ті запаси, які є (в автономії) і не видані на-гора, говорять про те, що вони тільки на 5% розвідані".
Він підкреслив, енергетична безпека України залежить у тому числі і від того, "наскільки ми зуміємо розробити нові родовища і у такий спосіб дати можливість державі захищати свої енергетичні баланси".
У свою чергу глава НАК "Нафтогаз України" Володимир Шелудченко заявив, що держава повинне підтримати компанію при розробці Чорноморського шельфу, а не вводити рентні платежі за природний газ і газовий конденсат, що добувають із морських родовищ. "Тільки понад 5% освоєно того, що тут підтверджено. Як не підтримати компанію, її розвиток у таких тяжких умовах?" - сказав Шелудченко.
За його словами, "Черноморнафтогаз" треба не обкладати рентними платежами, а треба "додати пільг", якщо держава хоче одержати приріст у видобутку нафти та газу. При цьому глава "Нафтогазу" відзначив, що він, говорячи про пільги, не має на увазі поступки з боку держави.
ДАТ "Черноморнафтогаз" є у складі НАК "Нафтогаз України" і спеціалізується на розвідці та видобутку нафти та газу в акваторії Чорного та Азовського морів. ДАТ експлуатує 8 родовищ: 5 на морському (неглибоководному) шельфі Чорного та Азовського морів і 3 - на суші.
100% акцій "Черноморнафтогаза" знаходяться в управління НАК "Нафтогаз України".
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас