ДКЦПФР визначилась як купувати акції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДКЦПФР визначилась як купувати акції

Фондовий ринок
333
Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) України визначила порядок придбання, реалізації та анулювання акціонерними товариствами акцій власного випуску.
Це закріплено положенням ДКЦПФР України "Про придбання, реалізацію і анулювання акціонерними товариствами акцій власного випуску" № 954 від 19 вересня, зареєстрованому в Міністерстві юстиції 20 листопада.
Відповідно до документа, акціонерне товариство може придбати власні акції лише після повної оплати всіх раніше випущених акцій. При цьому в рішенні про придбання власних акцій повинні бути зазначені мета придбання, тип і категорія акцій, їх кількість, ціна придбання,термін оплати і термін придбання, а також порядок і строк прийняття суспільством заяв акціонерів про продаж акцій.
У випадку прийняття акціонерним товариством рішення про придбання власних акцій, кожен акціонер має право продати свої акції, а суспільство зобов'язане придбати їх.
Порядок також установлює, що придбання акцій здійснюється за рахунок коштів, які перевищують розмір статутного капіталу суспільства, зокрема, за рахунок додатково внесеного капіталу, іншого додаткового капіталу або нерозподіленого прибутку. Строк оплати акцій визначається рішенням про придбання суспільством власних акцій, але не може перевищувати рік.
Крім того, відповідно до документа, реалізація суспільством придбаних власних акцій здійснюється шляхом їхнього перепродажу або поширення серед керівників/співробітників суспільства. При цьому в рішенні про реалізації власних акцій повинні бути визначені спосіб, порядок і умови реалізації суспільством придбаних власних акцій.
У випадку наміру суспільства реалізувати власні акції, умови реалізації, повинні бути зазначені відповідним рішенням загальних зборів акціонерів або наглядацької ради суспільства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас