Добрін знає, як віддати борги "Газу України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Добрін знає, як віддати борги "Газу України"

Казна та Політика
137
Харківська міськрада дозволила трьом комунальним підприємствам міста одержувати для погашення заборгованості кредити під заставу майна.
Зокрема, Харківський мер Михайло Добкин підписав прийняте в середу на черговій сесії міськради рішення про передачу майна комунальних підприємств «Харківські теплові мережі» (ХТМ), «Мыськелектротранс» та «Вода» під заставу при одержанні банківських кредитів.
«На даний момент складається список об'єктів, які можуть послужити заставою. Необхідність у змінах умов кредитування виникла у зв'язку з тим, що «Газ України» почав вимагати із грудня 100-процентну передоплату за газ», - заявив Добкин.
За даними «Газу України», у листопаді 2006 року ТКЕ Харківської області розрахувалися за газ лише на 7%, тоді як за аналогічний період 2005 року - на 39%. Загальний борг ТКЕ Харківської області становить - 174,2 млн. грн, що є найбільшим показником серед регіонів України. Борг комунального підприємства «Харківські теплові мережі» становить 101 млн. грн. і є найвищим серед всіх українських споживачів газу.
Нагадаємо, що в період з березня по жовтень 2006 року борг ХТМ перед ГУ збільшився з 23,6 млн. грн до 101 млн. грн, тоді як заборгованість інших теплокомуненерго за зазначений період значно скоротилася.
На початку листопада Михайло Добкін направив ХТМ лист, у якому зажадав не розраховуватися з ГУ до уточнення розмірів боргу. Після цього віце-прем'єр Андрій Клюєв викликав до себе Добкіна і зажадав від його в найкоротший термін сплатити борг ХТМ. У відповідь Михайло Добкін зажадали провести перевірку дій керівників газопромислових управлінь «Харьковгазвтдобуток”, «Шебелінкагазвидобуток», а також АТ «Харьковобленерго» і ВАТ «Харківська ТЕЦ-5». У результаті глава Мінпаливенерго Юрій Бойко в понеділок заявив, що перевірка показала відсутність провини глав енергокомпаній у боргах за газ, і направив у Харків вимогу погасити заборгованість протягом найближчих двох тижнів, загрожуючи в противному випадку вже з 10 грудня обмежити поставку палива в регіон.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас