Мінекономіки: Інфляція у грудні складе 1,5-1,9% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки: Інфляція у грудні складе 1,5-1,9%

Казна та Політика
146
Міністерство економіки України очікує, що інфляція в грудні 2006 року складе 1,5-1,9%, повідомив на брифінгу в п'ятницю перший заступник міністра економіки Сергій Романюк.
"Ми очікуємо, що рівень інфляції в грудні не буде перевищувати 1,5-1,9%", - сказав він журналістам у п'ятницю.
За його словами, у листопаді інфляція може зберегти темпи жовтня.
Романюк також відзначив, що найбільш проблемним є контроль із зростанням тарифів на житлово-комунальні послуги.
У той же час перший заступник міністра економіки прогнозує, що зниження цін на товари народного споживання в роздробі активізується в третій декаді листопада.
"Є домовленість із оптовиками, щоб ціни впали. Вони фактично знижуються. Таким чином, можна чекати і ми повинні побачити і зниження цін у роздрібній торгівлі", - сказав він.
При цьому Романюк відзначив, що уряд не буде застосовувати стосовно підприємців ніяких заходів адміністративного впливу, але це може зробити місцева влада.
"Уряд ніяких адміністративних заходів до суб'єктів підприємництва приймати не буде... Якщо суб'єкт підприємницької діяльності порушує рішення, прийняте місцевою владою щодо перевищення певної торговельної надбавки, то там застосовуються адміністративні санкції - накладається штраф", - сказав він.
Як повідомлялося, темпи інфляції в Україні різко зросли у вересні і жовтні - відповідно до 2% й 2,6%, у результаті чого за підсумками десяти місяців 2006 року інфляція досягла 8,7% при раніше, що давалися прогнозах, уряду близько 9%.
Кабінет міністрів прогнозує зниження інфляції в 2007 році до 7,5% у порівнянні з 10,3% в 2005 році. За підсумками поточного року Міністерство економіки зберігає прогноз росту інфляції на рівні до 10%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас