Лукашенко за однакову ціну для РФ і Білорусії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко за однакову ціну для РФ і Білорусії

Енергетика
92
Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив, що неможливо будувати союзні відносини з Росією на нерівноправній основі.
Коментуючи ситуацію із ціною на російський газ для Білорусії на зустрічі із представниками українських ЗМІ в четвер у Мінську, Лукашенко відзначив: "Для нас немає питання: будемо ми з газом, чи ні. Питання в тому, скільки цех газ буде коштувати".
"Не важливо, яка буде ціна - 50 або 120 доларів (за 1 тис. куб. м), головне, щоб ця ціна була однакова (для російських і білоруських споживачів), щоб були рівні умови для білоруських і російських суб'єктів господарювання, - сказав Лукашенко. - Якщо ціни різні, то про які рівні умови мова йде?!".
"Минулого року ми підрахували, що купуємо російську нафту на 40 доларів дорожче, ніж Україна в Росії. Про який союз може йти мова в такій ситуації", - сказав президент.
Він підкреслив, що у свій час підписував "документи з Борисом Єльциним (про державотворення), для того щоб були рівні умови для людей, для суб'єктів господарювання, фінансових капіталів".
"Якщо різні умови, то звідси висновок однозначний - це вже не єдина держава, що ми замахнулися побудувати. Більше того, Росія виходить з угод, які ми підписали раніше. Як це розуміти?" - запитав Лукашенко.
"Будувати союзні відносини на нерівноправній основі неможливо. Народ не сприйме цього, і такий союз розвалиться протягом декількох років", - заявив президент.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас