В Харкові підвищити ставки єдиного податку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Харкові підвищити ставки єдиного податку

Казна та Політика
416
У Харкові приблизно на 10% підвищені ставки єдиного податку для підприємец-фізичних осіб.
Сесія Харківської міської ради на засіданні в середу змінила ставки єдиного податку для фізичних осіб, суб'єктів малого підприємництва.
Як повідомив заступник мера Харкова, директори департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева, за рахунок таких заходів очікується збільшення надходжень у бюджет міста на 3,1 млн грн на рік.
Фактично розміри єдиного податку повернуті на рівень, який діяв у період з 1998 до 2003 року. В 2003 році їх зменшили на 10%, а тепер повернули до первісної редакції.
Як відзначила Таукешева, підвищення податку пов'язане, зокрема, з тим, що з 1998 року більш ніж у п'ять разів виросла мінімальна заробітна плата і більш ніж у три рази - середня зарплата.
Відповідно до указу президента України від 3 липня 1998 року "Про спрощену систему оподатковування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва", ставки єдиного податку для фізичних осіб-суб'єктів малого підприємництва встановлюються місцевими радами за місцем їх державної реєстрації. Залежно від виду діяльності вони становлять не менш 20 грн і не більше 200 грн на місяць.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас