Volkswagen проведе масові звільнення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen проведе масові звільнення

Фондовий ринок
173
Найбільший у Європі німецький автоконцерн Volkswagen оголосив про припинення зборки моделі авто "Гольф" на заводі в бельгійському місті Форе під Брюселем.
Під час екстрених переговорів між адміністрацією та профспілками з'ясувалося, що мова йде про звільнення 4 тисяч співробітників підприємства.
Після закінчення переговорів представник профспілок вийшов до учасників мітингу, які пікетували будинок підприємства, зі словами: "Я скажу вам однозначно: це повна катастрофа. Вони хочуть звільнити близько 4 тис. чоловік - 500 в адміністрації і 3500 робітників".
Volkswagen, у свою чергу, не приховує, що в майбутньому хоче сконцентрувати виробництво своєї найпопулярніної моделі на двох німецьких заводах - у Вольфсбурге і Мозелі.
Відповідно до плану реорганізації, у Форі повинні зберегтися 1,5 тисячі робочих місць. Але, на думку службовців, дні підприємства перелічені: "Цього недостатньо для роботи заводу, що запрограмований на виробництво двох моделей - "Гольф" і "Поло". Я впевнений, що завод незабаром буде закрита...", - сказав один із службовців.
Для Форе, де завод Volkswagen є містостворюючим підприємством, рішення концерну стане катастрофою. Комісар Євросоюзу з регіональної політики Данута Хюбнер уже закликала Єврокомісію терміново вжити заходів допомоги регіону.
Реорганізація у Форе - це частина масштабної програми автоконцерна із скорочення витрат. У Німеччині вже йдуть звільнення 20 тис. робітників, тепер адміністрація розширює межі реформ, які торкнуться й інших заводів у Західній Європі.
Крім Бельгії, де збираються моделі "Гольф" і "Поло", Volkswagen продає машини під своєю маркою в іспанської Памплоні і португальській Пальмелі. Крім того, в імперію Volkswagen у Західній Європі входять бренди Seat, Bugatti, Audi, Bentley, Lamborghini.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас