Росія, Україна та Казахстан можуть одночасно увійти у СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія, Україна та Казахстан можуть одночасно увійти у СОТ

Казна та Політика
113
Глава Міністерства економічного розвитку РФ Герман Греф не виключає, що три держави СНД - Росія, Україна і Казахстан - можуть одночасно стати членами СОТ, приблизно у 2007 р.
Про це він заявив сьогодні на прес-конференції з питань приєднання Росії до СОТ. За словами головного економіста Росії, із вступу РФ у СОТ в рамках багатобічних переговорів залишається 6-8 питань, які будуть стояти на порядку денному. Серед них Греф назвав імпортне ліцензування, обсяги підтримки сільського господарства, технічне регулювання, митне адміністрування, інвестиційні угоди та захист інтелектуальної власності. Греф заявив, що "гострота цих тим і тим, які пройшли, непорівнянні і ми, сподіваюся, упораємося".
Нагадаємо, процес приєднання України до СОТ триває понад 12 років (з 1993 року). У частині законодавчого забезпечення вступу Верховна Рада прийняла 18 законів у таких сферах як інтелектуальна власність, ввізне мито на сільськогосподарську продукцію, страхування, експортне мито на насіння олійних культур, аудиторська діяльність, автомобільна промисловість, якість і безпека харчових продуктів, антидемпінгове законодавство, оподатковування сільськогосподарських підприємств та ін. При цьому ще 20 мають прийняти.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас