Грузія вітає вступ РФ до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія вітає вступ РФ до СОТ

Казна та Політика
131
Грузія вітає очікуваний вступ Росії у Світову організацію торгівлі, розраховуючи бачити в ній сусіда, який дотримується встановлених правил міжнародної торгівлі.
Таку заяву зробив міністр закордонних справ Грузії Гела Бежуашвілі, виступаючи в Нобелівському інституті в Осло, передає (с) Reuters. За словами міністра, Тбілісі попереджав, що може накласти вето на вступ Росії у СОТ після того, як Москва почала транспортно-торговельну блокаду Грузії, а Газпром пообіцяв збільшити ціну газу для Грузії в 2007 р. до 230 дол. за 1 тис. куб. м з поточних 110 дол.
Однак пізніше Тбілісі зм'якшив свою позицію. "Приєднання Росії до СОТ - у наших політичних інтересах", - сказав Бежуашвілі. Він відзначив, що Грузія вітає двосторонню угоду про вступ РФ у СОТ, підписане Росією і США 19 листопада 2006 р. у Ханої, але додав, що спочатку Москва повинна виконати обіцянки відносно торговельних угод, дані Грузії в 2004 р. "Нам потрібний партнер, який дотримується правил, установлених СОТ, - сказав він. - Росія дала обіцянки. Ми очікуємо, що вона їх дотримається", - підкреслив глава грузинського МЗС.
Бежуашвілі додав, що Грузія відкрита для конструктивних переговорів, і сказав, що не хотів би використати в них слова "вето" або "блокада".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас