Експерт: Можливий синхронний вступ України та Росії у СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Можливий синхронний вступ України та Росії у СОТ

Казна та Політика
140
Вступ України у Світову організацію торгівлі дозволить обмежити заходи тиску Москви на Київ.
До такого висновку прийшли британські експерти з дослідницького центра Oxford Business Group. У своєму звіті фахівці назвали шанси України стати членом СОТ вже в наступному році високими.
Британські експерти відзначають, що для швидкого вступу у СОТ українські законодавці ще повинні внести негайні важливі зміни в систему оподатковування сільськогосподарських підприємств і скоротити перелік предметів торгівлі, що підлягають обов'язковій сертифікації. Прийняття цих законів може поставити місцеві підприємства в положення надзвичайно складної конкуренції з іншим світом.
Підтримка з боку президента США Джорджа Буша членства Росії у СОТ на цьому тижні пожвавила можливість синхронного вступу у СОТ України і Росії, вважає Oxford Business Group. На думку багатьох фахівців, Кремль побоюється, що Київ, ставши членом СОТ раніше Москви, може одержати вплив на визначення умов вступу в організацію Росії.
Серед можливих сценаріїв, які припускають британські експерти, може бути підписання між Україною та Росією угоди про неперешкоджання вступу останньої у СОТ. Допускається, що членство у СОТ обох країн припинило б часті торговельні війни між ними, як, наприклад, заборона Росією імпорту українського м'яса та молочних продуктів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас