Нємов: Російський газ для України буде дорожчати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нємов: Російський газ для України буде дорожчати

Енергетика
198
Російський газ буде дорожчати через дефіцит на внутрішньому російському ринку, сказав у понеділок, 20 листопада, російський експерт Борис Нємцов журналістам перед початком засідання круглого стола "Україно-російські відносини в новій європейській архітектурі".
"Проблема в Росії газова - серйозна не тільки в політичному, але й господарському плані. Справа в тому, що в Росії не вистачає газу", - сказав Нємцов.
Він відзначив, що 22 листопада Президент РФ Володимир Путін буде проводити нараду із приводу дефіциту природного газу для внутрішнього російського ринку. Нємцов упевнений, що керівництво Росії не може навіть при бажанні продавати дешевий газ для України і у такий спосіб підтримати прем'єр-міністра України Віктора Януковича.
"У Росії - дефіцит газу і цей дефіцит буде наростати", - прогнозує Нємцов.
Експерт підкреслив, що за останні 6 років "Газпром" не розробив жодного нового родовища і не побудував жодного газопроводу. За його словами, за цей період видобуток газу виросла на 3%, а економіка Росії - на 50%.
"Зараз дуже багато електростанцій задихаються від недоліку газу в нас у Росії", - сказав Нємцов, відзначивши, що тому Росія не може дозволити собі збільшити поставки газу і продовжувати продавати газ за демпінговими цінами.
Експерт вважає, що дефіцит газу на внутрішньому ринку РФ не можуть покрити його закупівлі в Туркменістані, Казахстані і Узбекистані. "Україні треба готуватися до того, що Росія буде підвищувати ціну (на газ)", - сказав Нємцов. "Навіть на батьківщині товариша Путіна в Петербурзі побудовані нові енергоблоки стоять без газу", - додав він.
Нємцов переконаний, що Кремль "проводить божевільну політику в газовій галузі, що привела до гігантської кризи у середині Росії".
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас