"Нафтогаз" до кінця року представить план добудови "Одеса-Броди-Плоцьк" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" до кінця року представить план добудови "Одеса-Броди-Плоцьк"

Енергетика
112
До кінця 2006 р. НАК "Нафтогаз України" повинен розробити фінансово-інвестиційний бізнес-план щодо будівництвп нафтопроводу "Одеса-Броди-Плоцк".
Про це говориться в затвердженому урядом плані заходів щодо реалізації проекту створення євроазіатського нафтотранспортного коридору. Передбачається, що джерелом його фінансування стануть кредити Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку.
Розглядається також можливість участі в даному проекті казахстанської державної компанії "Казмунайгаз". Очікується, що переговори з Астаною з даного питання закінчаться в першому кварталі 2007 р.
Крім того, у рамках реалізації проекту щодо будівництва нафтопроводу "Одесса-Броди-Плоцк" розглядаються варіанти з транспортування каспійської нафти в порти Бутінзі (Литва) і Вентспілс (Латвія) залізницею.
Таким же способом пропонується налагодити доставку нафти на Мєжєйкяйський НПЗ. Переговірний процес із зацікавленими сторонами вповноважено вести українське Міністерство палива та енергетики.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас