Росія може змінити структуру експорту газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія може змінити структуру експорту газу

Енергетика
120
Структура експорту російського газу в період до 2015 року може принципово змінитися, заявив віце-прем'єр Росії Олександр Жуков.
"Це може відбутися за рахунок освоєння ресурсів східної частини Росії, а також Штокмановського родовища", - сказав він.
За його словами, частка зрідженого природного газу, що поставляє на ринки Австралійсько-тихоокеанського регіону та Східного узбережжя США, збільшиться і досягне 61 мільярда кубометрів.
На західний маршрут в Китай (проект "Алтай") буде поставлятися 30 мільярдів кубометрів газу, а також продовжиться зростання поставок газу в Європу з 154 до 173 мільярдів кубометрів.
При диверсифікованості маршрутів поставок газу Північно-Європейським газопроводом і продовженні "Блакитного потоку" до країн Центральної Європи і південних регіонів Італії прогнозні обсяги експорту газу в 2015 році складуть 270-280 мільярдів кубометрів, а прогнозні показники обсягів видобутку газу складуть 742-754 мільярда кубометрів.
"Причому основний приріст видобутку очікується в Північно-Західному регіоні - на 38 мільярдів кубометрів за рахунок освоєння Штокмановського родовища, а також у Східному Сибірі - на 33 мільярда кубометрів з обліком початку освоєння родовищ Іркутської області, включаючи унікальне Ковиктінське родовище, а також низку родовищ на Далекому Сході", - заявив Жуков.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас