RosUkrEnergo буде поставляти газ полякам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

RosUkrEnergo буде поставляти газ полякам

Фондовий ринок
91
Швейцарський трейдер RosUkrEnergo AG, яким на 50% володіє російський "Газпром" (РТС: GAZP), у минулу п'ятницю уклав трирічний контракт на поставку газу на адресу польського газового монополіста PGNi в 2007-2009 роках.
Як повідомив Агентству газової інформації (АГІ) представник RosUkrEnergo, відповідно до документа, обсяг поставок за контрактом складе 2,5 млрд кубометрів газу на рік. Це становить близько однієї п'ятої частини польського газового балансу.
Представник RosUkrEnergo не назвав ціну, за якою PGNi буде одержувати газ, відзначивши лише, що вона буде визначатися за формулою.
Тим часом, за словами прес-секретаря PGNi Томаша Філла, нові умови поставок газу RosUkrEnergo змусили PGNi звернутися до польського тарифного регулятора URE із заявкою про підвищення внутрішніх цін на газ.
Раніше польська преса писала, що ціна на газ RosUkrEnergo для PGNi в 2007 році може підвищитися до $300 з нинішніх $200 - 250 за тисячу кубометрів.
Паралельно вже близько року "Газпром експорт", що поставляє на адресу PGNIG 7 млрд кубометрів газу на рік, веде переговори з польським газовим монополістом про перегляд формули ціни. "Переговори з PGNi ідуть нормальною чином”, - прокоментував їх хід заступник генерального директора ТОВ "Газпром експорт" Сергій Челпанов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас