Генпрокуратура розповіла, скільки крадуть через "липові" відшкодування ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура розповіла, скільки крадуть через "липові" відшкодування ПДВ

Казна та Політика
410
У першій половині 2006 року на відшкодування ПДВ заявлено 10,4 млрд. грн., що на 24% менше аналогічного періоду минулого року, але при цьому відшкодовано за цей період 7 млрд. грн., або ж на 23% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це говориться у звіті Генеральної прокуратури про зловживання при адмініструванні і відшкодуванні ПДВ.
Незаконному відшкодуванню ПДВ, відповідно до звіту, сприяють факти фальсифікації результатів перевірок, проведених органами податкової служби. Цього року прокурора збудила 94 кримінальні справи щодо фальсифікації. Ще близько 259 кримінальних справ заведено за фактами незаконного відшкодування ПДВ. Найбільша кількість - прокурорами Сумської (20), Дніпропетровської, Харківської, Запорізької та Закарпатської областей (17), Вінницької (16), Одеської (15), Львівської (13) і міста Києва (18). Сума заподіяних державі збитків склала 279,4 млн. грн.
У зв'язку зі звітом Генпрокуратури, на наступному пленарному тижні на розгляд Верховної Ради кілька депутатів економічного комітету винесуть проект постанови про створення тимчасової спеціальної комісії з питань адміністрування податку на додану вартість.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас