Nissan и Renault зацікавлені у співробітництві з американським автовиробником — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nissan и Renault зацікавлені у співробітництві з американським автовиробником

Фондовий ринок
58
Через кілька тижнів після того, як General Motors Corp., Renault SA й Nissan Motor Co. припинили переговори про створення альянсу, виконавчий директор Renault-Nissan Карлос Гоні повернулися в Детройт, щоб повідомити, що його компанії як і раніше зацікавлені в тісному співробітництві з американським автовиробником.
Виступаючи з мовою в Економічному клубі Детройта, Гоні назвав успішним семирічний альянс Nissan-Renault. Ринкова капіталізація Renault потроїлася і досягла 32,6 млрд дол., а сумарна вартість акцій Nissan виросла в п'ять разів - до 52,3 млрд дол.
Гоні відзначили, що транснаціональне партнерство стають у наші дні усе більше звичною і ефективною практикою ведення бізнесу. При цьому він підкреслив, що Renault і Nissan відновлять переговори про створення альянсу тільки після того, як Nissan поліпшить свої фінансові показники.
У першій половині поточного року чистий прибуток японської компанії збільшилася, однак її продажі знизилися, а маржа операційного прибутку склала лише 7,7%. "Я зараз не шукаю можливостей. Я не думаю, що для нас настав потрібний момент", - заявив Гоні. За його словами, переговори про створення альянсу з американським партнером можна починати, коли маржа операційного прибутку Nissan досягне 11%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас