США звинувачує "Газпром" в агресивній політиці щодо Грузії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США звинувачує "Газпром" в агресивній політиці щодо Грузії

Енергетика
162
Помічник глави зовнішньополітичного відомства США Меттью Брізу заявив, що російський газовий монополіст веде агресивну політику щодо Грузії, піднімаючи ціну на газ для колишньої радянської республіки.
За його словами, "Газпром" використає різке підвищення ціни, щоб одержати контроль над грузинськими газорозподільними мережами.
Зокрема, Брізу відзначив, що "Газпром" відкрито заявив Грузії: вам доведеться платити 230 доларів за тисячу кубометрів газу, а якщо вам це не подобається - або замерзайте, або віддавайте нам ваші газорозподільні мережі".
Як повідомлялося раніше, 2 листопада представник "Газпрому" сказав, що ціна російського газу для Грузії в 2007 році може підвищитися з 110 доларів до 230 доларів за тисячу кубометрів.
У свою чергу, президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що ціна на газ для Грузії в 230 доларів не є комерційною і країна не буде неї платити.
"Наші сусіди платять 65 доларів, інших - 110 доларів, ще хтось 130. І раптом Грузія, що ближче всіх до Росії, повинна заплатити більше, ніж більш віддалені держави", - відзначив президент Грузії. "Ніякого комерційного підґрунтя в цього немає", - відзначив він.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас