Кабмін: Тарифи в Києві збільнено обгрунтовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін: Тарифи в Києві збільнено обгрунтовано

Казна та Політика
885
Тарифи на житлово-комунальні послуги в Києві збільшені обґрунтовано, заявив віце-прем'єр-міністр, міністр будівництва, архітектури та ЖКГ Володимир Рибалка на прес-конференції.
За його словами, аналіз обґрунтування збільшення тарифів на послуги ЖКГ у Києві, проведений міжвідомчою комісією, не виявив у діях київської влади ніяких відхилень від діючих порядків формування тарифів.
За інформацією міністра, основним фактором, що привів до різкого росту тарифів в 3,4 рази, став несвоєчасний перегляд їх рівня відповідно до зміни економічних показників.
Тарифи на водопостачання не переглядалися з 1999 року, квартирна плата - з 2000 року, тарифи на опалення та гарячу воду - з 2002 року. На ріст тарифів вплинули також подорожчання енергоносіїв в 3,25 рази, підвищення рівня заробітної плати у зв'язку зі збільшення мінімальної зарплати з 74 грн в 1999 р. до 400 грн в 2006 р., збільшення середньої зарплати в Києві за 9 місяців з 1302 грн до 1655 грн, а також необхідність проведення ремонту водо- і тепломереж, облаштованості будинків лічильниками для води.
Міністр відзначив, що, аналізуючи ситуацію в регіонах, прийшов до висновку, що в Києві тарифи не більше, ніж у більшості областей України. "Ми працюємо над удосконалюванням методики формування тарифів, щоб у тарифи закладали ціну енергетичних ресурсів, заробітну плату, матеріали, але ніяких витрат на 10 років і збитків за останні 5 років", - додав Рибалка.
Міністр підтвердив інформацію, отриману із чотирьох областей про те, що люди, які не можуть платити за житлово-комунальні послуги, виписуються із квартир. "Це для країни нове явище. Тому на сьогоднішній день починаємо думати, що із цим робити", - сказав Рибалка.
Про системи опалення
За його словами, міністерство буде підтримувати систему централізованого опалення в районах компактного проживання із щільною забудовою.
При цьому він відзначив, що автономне опалення доречно в будинках, віддалених на велику відстань друг від друга, і в 2-5 поверхових старих будинках. При будівництві нових будинків право вибирати систему опалення дістанеться замовникові.
Міністр помітив, що міжвідомча комісія протягом двох місяців підготує матеріали, щоб узаконити установку автономного опалення. Крім того, міністерство збирається займатися і впровадженням електричного опалення.
Рибалка нагадав, що рішення про установку індивідуальних котлів було прийнято більше року тому, але при цьому не було сформовано ніяких законодавчих норм і правил. Міністр висловив заклопотаність тим, що ніхто в Україні не може дати висновок про шкоду продуктів згоряння газ.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас