Ющенко: Інфляція в 2006 р. не вийде за рамка 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Інфляція в 2006 р. не вийде за рамка 10%

Казна та Політика
131
Президент України Віктор Ющенко вважає, що показник інфляції в Україні за підсумками поточного року не вийде за межі прогнозованого раніше рівня - до 10%.
Як сказав Ющенко під час українсько-литовського бізнесу-форуму у вівторок у Києві, у цей час інфляція в країні досягає 5% і, швидше за все, буде в рамках макропрогнозів - до 10%.
При цьому Ющенко відзначив позитивну динаміку у всіх галузях економіки, підкресливши, що надходження в бюджет в 2006 році збільшилися на 19% у порівнянні з 2005 роком. "Практично можна сказати, що за ці два роки ми знайшли третій національний бюджет", - сказав президент. За його словами, цього вдалося досягти, у тому числі, і за рахунок детенізації економіки.
Ющенко завірив президента Литви Валдаса Адамкуса в тому, що Україна відкрита для представників литовського бізнесу. "Як економіст я хочу сказати, що ви присутні при формуванні найсучаснішого ринку в Європі. Я говорю про український ринок. Це - ринок з унікальними можливостями, з величезним потенціалом, і, хотілося б, щоб цей потенціал ми розробляли з нашими литовськими партнерами", - сказав український президент.
Адамкус, у свою чергу, відзначив, що Литва буде підтримувати Україну на шляху модернізації економіки, на шляху євроінтеграції. Співробітництво представників українського та литовського бізнесу, за словами литовського президента, допоможе Україні зробити стабільної економіку, підвищити до європейський рівень життя населення.
Як повідомлялося, уряд прогнозує ріст ВВП за підсумками 2006 року на рівні 5,8-6%, в 2007-м - 6,5% у порівнянні з 2,6% в 2005 році. При цьому Кабінет міністрів прогнозує зниження інфляції в 2007 році до 7,5% у порівнянні з 10,3% в 2005 році. За підсумками поточного року Мінекономіки зберігає прогноз росту інфляції на рівні до 10%.
У той же час у Національному банку України (НБУ) вважають, що інфляція в країні в 2006 році вийде за межі 10%.
"У цей час очевидно, що загальний індекс споживчих цін збільшиться більш ніж на 10%. Так, за підсумками десяти місяців з початку року інфляція вже досягла 8,7%, а за два місяці, що залишилися до кінця роки, з урахуванням сезонного росту цін і оголошеного подальшого підвищення тарифів на послуги, які регулюються адміністративно, індекс споживчих цін додасть ніяк не менше 1,3%, а швидше за все, значно більше", - говориться в коментарі НБУ.
За даними Держкомстату, інфляція в Україні в жовтні склала - 2,6%, у січні-жовтні - 8,7%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас