ВР ухвалила у першому читанні ще шість СОТівських законопроектів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР ухвалила у першому читанні ще шість СОТівських законопроектів

Казна та Політика
109
Вітчизняні парламентарі знову суттєво скоротили шлях України до Світової організації торгівлі, ухваливши у першому читанні ще шість СОТівських законопроектів.
Вони стосуються зменшення ставок вивізного мита на чорний і кольоровий брухт. Скасовано також практику застосування мінімальних і максимальних закупівельних цін на молоко та іншу сільгосппродукцію.
Сьогодні ж у парламенті говорили про реформу вугільної галузі та енергоощадні технології. Міністр Сергій Тулуб заявив, що тепер «чорне золото» буде основним енергоносієм в Україні, адже це зменшує нашу залежність від імпортних газу та нафти. Гірники підніматимуть галузь не лише за державні гроші, вони розраховуть на солідні іноземні інвестиції.
А Міністерство палива та енерегтики України обіцяє державну підтримку тим, хто переходитиме на енергоощадні технології, запевняє керівник відомства Юрій Бойко. Перші позитивні паростки енергоекономії вже є.
Юрій Бойко, міністр палива та енергетики України:
"Ми здатні зекономити приблизно 20-25 відсотків паливного газу через 3-4 роки. В нас є певні результати вже в цьому році, ми мільярд 200 мільйонів кубів вже зекономили. Причому останні місяці йдемо з динамікою 200 мільйонів кубів щомісячної економії".
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас