Уряд буде стримувати зростання зарплат? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд буде стримувати зростання зарплат?

Казна та Політика
228
Аналітики АКБ "Укрсоцбанк" вважають, що уряд постарається знизити темпи зростання доходів населення до 20-25% на рік.
Доходи населення України у вересні поточного року зросли на 21,2% у порівнянні з вереснем минулого року. Реальні доходи, певні з урахуванням цінового фактору виросли на 11%. Номінальні доходи населення цього року збільшилися на 28,8% у порівнянні з минулим роком, а вересневе значення в порівнянні з вереснем 2005 року збільшилося на 22,3%. Доход на душу населення у вересні поточного року досяг 749,7 грн. у порівнянні з 615 грн. у вересні минулого року.
Фахівці банку відзначають стабілізацію темпів росту у розрахунках року-до-року номінальних доходів населення на рівні 33-35% після падіння протягом першої частини поточного року. На їх думку, зростання доходів населення з темпами вище росту ВВП, з однієї сторони стимулює зростання економіки за рахунок збільшення споживання, а з іншого боку - роздмухує імпорт і підтримує високу інфляцію.
"Ми очікуємо, що уряд постарається знизити темпи зростання доходів населення до рівня 20-25% у рік, що буде стимулювати подальший бурхливий розвиток споживчого кредитування в Україні", - резюмують експерти.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас