Росія не має наміру шантажувати споживачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія не має наміру шантажувати споживачів

Енергетика
76
Росія не має наміру створювати газовий суперкартель і у такий спосіб шантажувати споживачів російських енергоносіїв, заявив джерело в Кремлі.
"Росія активно реалізує тезу про енергобезпеку, що вона ініціювала і зробила одним з основних у рамках "великої вісімки", - сказало у вівторок кремлівське джерело.
За його словами, у наміри Москви "не входить шантаж своїх партнерів". "Миу такій же ступені залежні від них, як і вони від нас, і не ставимо мету диктувати їм свою волю", - сказав співрозмовник агентства.
Він підкреслив, що Росія виступає за рівноправні відносини, що базуються на принципах ринкової економіки. "Тому всі ствердження про спроби Росії створення газового суперкартель з підключенням до нього інших країн-експортерів газу не відповідають дійсності", - відзначив джерело.
Західні ЗМІ напередодні поширили інформацію про те, що серед членів НАТО була розповсюджена доповідь, у якому говориться, що Росія має намір створити газовий суперкартель і підключити до нього такі країни, як Алжир, Катар, Лівію, а також держави Середньої Азії, з метою диктувати споживачам газу свою волю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас