"Укрзалізниця" перегодить на лізинг замість кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" перегодить на лізинг замість кредитів

Кредит&Депозит
136
«Укрзалізниця» вирішила рішення від кредиту й перейти на лізинг, - повідомив заступник генерального директора «Укрзалізниці» Миколи Сергієнко.
Як повідомляє Сергієнко, залізничники відмовляються від кредитів з кількох причин. Перша - підійшов строк повернення старих зобов'язання і відсотків з них. Друга причина - складні умови надання кредитів. Зокрема, вимоги застави. Лізинг обходиться без цього, до того ж, за словами заступника, банки, здатні дати кредит, вимагають відкриття доходно-розподільних рахунків на залізницях і наповненням їх певними сумами через свої рахунки. «Це для нас неприйнятно - розпорошувати гроші в багатьох банках, ми працюємо із двома-трьома банками. Саме, виходячи із цього, ми й переходимо на інший спосіб кредитування - лізинг», - роз'яснив Сергієнко.
Майже 200 нових пасажирських вагонів в 2007 році може придбати «Укрзалізниця» у лізинг. Основне ж навантаження у лізингових операціях ляже на вантажний сектор. Найбільш дефіцитний універсальний піввагон. У цьому і наступному році галузь планує закупити їх не менш 15 тисяч. «Це з урахуванням приросту обсягів перевезень», - говорить Сергієнко. «У нас зараз використається піввагонів близько 67 тисяч. Ми прорахували: якщо будемо обновляти цей парк такими темпами, за 3-4 року вийдемо на оптимальний рівень зношеності», - додав заступник.
За даними «Укрзалізниці», тендер на вибір лізингових компаній буде проведений уже 21 листопада.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас