Бойко візьме участь у засіданні Енергетичного співтовариства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко візьме участь у засіданні Енергетичного співтовариства

Енергетика
81
Міністр палива та енергетики України Юрій Бойко візьме участь у пленарному засіданні на високому рівні Енергетичного співтовариства, що відбудеться 16-17 листопада в Скоп”є (Македонія), повідомила прес-служба Мінпаливенерго.
Учасники зустрічі планують обговорити питання про узгодження заходів і процедурних актів, заявках на участь, одержанні статусу спостерігача і членства в Енергетичному співтоваристві, дорожніх картах, а також питання про безпеку енергопоставок.
Співтовариство поєднує сім балканських країн і п'ять країн-членів Євросоюзу. Поточне головування в об'єднанні здійснює Македонія.
Базовим документом об'єднання є договір про Енергетичне співтовариство, що набув чинності 1 липня 2006 року. Мета документа - створення найбільшого у світі об'єднаного ринку газу та електроенергії в регіоні Північно-східного Середземномор'я на основі впровадження директив Євросоюзу, включаючи питання Кіотського протоколу.
Головними цілями співтовариства є створення стійкої, регулярної привабливої для інвестицій структури ринку, єдиного регуляторного простору для торгівлі, збільшення безпеки енергопоставок, поліпшення екологічної ситуаці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас